Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsen på nettstedet. Ved å fortsette, aksepterer du samtidig vår bruk av informasjonskapsler.
Les mer om vår policy for personvern og informasjonskapsler

Kvalitetssikring

Gummiduk er den geomembranen vi har lengst erfaring med. SealEco har over 30 års erfaring med gummiduk i geotekniske installasjoner.

 

ISO 9001:2000 och ISO 14001:1996

Egenskaper

Klarer maksimal arbeidsbelastning uansett temperatur. Full tøybarhet til bruddgrensen.

 

Absorberer setninger og bevegelser i grunnen uten luftlommer og hulrom. Ingen overbelastninger og spenningssprekker (stress cracking) oppstår.

 

Kan installeres ved store temperaturforskjeller, -45 gr C til 120 gr C.

 

EPDM har ikke flytepunkt, påvirkes ikke av UV-stråling og ozon og har utmerket resistens mot de fleste forekommende kjemikalier.

 

EPDM har utmerkede friksjonsegenskaper.

 

Gummiduk (Elastoseal EPDM)

EPDM gummiduk gir et tettesjikt som er holdbar i flere tiår og som kan anvendes for alle typer av vannforvaring i bassenger og dammer.

 

Gummi ødelegges ikke av omgivelsene og frigir ingen giftstoffer eller kjemikalier som påvirker økologi, fauna eller flora. Gummi påvirkes heller ikke av jordkjemikalier eller mikroorganismer og ikke av høye eller lave temperaturer. Den beholder sine egenskaper praktisk talt uforandret gjennom årtier uten å bli sprø, krympe eller sprekkdanning.

 

Gummiduken har ingen flytepunkt ved tøyning som krystallinske plastiske material har. Hos dem skjer en ukontrollert fortynning allerede ved lav tøyningsgrad. Gummiduken derimot tøyes jevnt opp til sin bruddgrense på over 300 % og det kan skje samtidig og maksimalt i alle retninger.

 

Elastoseal EPDM duk kan derfor eksponeres for vær og vind, kan dekkes med jord eller ligge konstant i vann. Styrke, seighet og livslengde forblir upåvirket uansett alder, temperatur, mekanisk belastning eller kjemisk og biologisk påvirkning.

 

Allerede på 60-tallet ble de første gummidukene installert i ulike damanlegg og de holder fortsatt. Duken prefabrikkeres til alle mål, fra den lille hagedammen til store vannlandskap og anlagte sjøer.